Home » Portable Software » Audio portable

Audacity

Audacity is een gratis audio-editor en geluidsrecorder die wordt geleverd met een volledige set bewerkingsfuncties. Je kunt het gebruiken om je geluidsbestanden te bewerken met knippen, kopiëren en plakken (met onbeperkt ongedaan maken), tracks samen te mixen en effecten toe te passen op je opnames. Audacity heeft ook een ingebouwde amplitude-envelope-editor, een aanpasbare spectrogram-modus en een frequentieanalysevenster voor audioanalysetoepassingen. Enkele van de ingebouwde audio-effecten zijn Bass Boost, Wahwah, Equalization, Noise Removal en Normalize, Vocal Remover en ondersteuning voor VST-plug-ineffecten.

CDex

CDex kan de gegevens direct (digitaal) extraheren uit een audio-cd, die meestal een CD Ripper of een CDDA-hulpprogramma wordt genoemd. Het resulterende audiobestand kan een eenvoudig WAV-bestand zijn (handig voor het maken van compilatie-audio-cd's) of de geripte audiogegevens kunnen worden gecomprimeerd met behulp van een audio-encoder zoals MP3, FLAC, AAC, WMA of OGG. Veel coderingsprogramma's worden ondersteund. Bovendien kunnen WAV-bestanden op de harde schijf worden geconverteerd naar een gecomprimeerd audiobestand (en omgekeerd). CDex ondersteunt ook veel indelingen voor audiobestanden, zoals de ID3V1- en ID3V2-tags, die automatisch kunnen worden ingevoegd als onderdeel van het rippingproces.

MusicBee

Met MusicBee kunt u uw muziekverzameling beheren en organiseren. Je kunt je verzameling doorzoeken op artiest, album en genre en ook zoeken op trefwoord om het nummer te vinden waarnaar je op zoek bent. Als u muziekbestanden hebt met onvolledige of ontbrekende taggegevens, kan MusicBee automatisch de taggegevens voor u downloaden, samen met songteksten en albumhoezen. Het programma identificeert een track met behulp van de digitale geluidssignatuur, waardoor deze de gegevens kan ophalen, zelfs als uw MP3-bestanden helemaal geen tags hebben. Deze functie werkt verrassend goed. Andere functies zijn slimme afspeellijsten met de mogelijkheid om nieuwe muziek te vinden en te spelen op het web, dubbele verwijdering, geavanceerde bewerking van tags, mapbewaking, synchronisatie met draagbare apparaten, bibliotheekback-up, soundvisualizer, iTunes-import en veilige CD-ripping met ingesloten cuesheet AccurateRip-validatie .

Nemp

Nemp is een draagbare muziekspeler en organiseert die een moderne interface en een indrukwekkende reeks functies biedt. Net als vergelijkbare programma's kan Nemp uw muziekmappen scannen en een georganiseerde mediabibliotheek maken van waaruit u uw muziek kunt beheren. U kunt afspeellijsten maken, ID3-tags bewerken, tekst en covers bijwerken, uw nummers beoordelen en naar muziek zoeken op artiest, titel, genre of andere ID3-gegevens. Als u twee geluidskaarten hebt geïnstalleerd, ondersteunt het programma zelfs een "Play-in-headset" -functie waarmee u naar een geselecteerde titel in uw headset kunt luisteren terwijl andere nummers via de luidsprekers worden afgespeeld. Nemp bevat ook een webserver waarmee u de speler vanuit elke webbrowser kunt bedienen via een met een wachtwoord beveiligde interface. De webinterface maakt het ook mogelijk om individuele nummers te stemmen en te downloaden. Andere functies zijn ondersteuning voor Last.fm-scrobbling, 10-bands equalizer en geluidseffecten, webstream-ondersteuning, interface voor feestmodi, verjaardagsmodus (een bepaald nummer spelen op een bepaalde tijd), Cover Flow-weergave en nog veel meer.

Pazera Free Audio Extractor

Gratis programma die audiobestanden converteert naar MP3, AAC, AC3, WMA, FLAC, M4A, OGG, WV, AIFF of WAV. Bovendien staat het programma extractie van audiotracks uit videobestanden toe zonder verlies van geluidskwaliteit. Ondersteunde invoerformaten: meer dan 70 audio- en videoformaten, waaronder AVI, MP4, MP3, MOV, FLV, 3GP, M4A, MKV, WMA.Het programma heeft een aantal vooraf gedefinieerde instellingen (profielen) die speciaal zijn ontworpen voor beginnende gebruikers. Terwijl meer geavanceerde gebruikers de audio-coderingsparameters kunnen aanpassen die worden gebruikt door de encoder: audio-bitsnelheid, bemonsteringsfrequentie, audiokanalen, audiovolume. De applicatie maakt het mogelijk om volledige audiotrack of alleen het geselecteerde bereik te extraheren / converteren.

Screamer Radio

Luister naar duizenden radiostations uit vele landen. Snel zoeken op naam of op een deel van de URL. Navigeren op tags. Selecteer uw favoriete radiostations. Maak verbinding met elk gewenst radiostation zolang je een URL hebt. Slaaptimer. Automatische stop na het afspelen is gedempt gedurende 10 minuten. Automatische stop wanneer desktopwerkruimte is vergrendeld

Vlc

VLC Media Player is een multimediaspeler die een breed scala aan audio- en videoformaten ondersteunt (MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3, ogg, enz.) Zonder dat extra codecs nodig zijn, evenals dvd's , VCD's en verschillende streamingprotocollen. Het wordt ook geleverd met een streaming-server waarmee u media in unicast of multicast vanuit uw netwerk kunt streamen. VLC Media Player biedt een eenvoudige, eenvoudige interface met standaardbedieningselementen voor afspelen en maakt de meeste van zijn geavanceerde functies beschikbaar via het snelmenu en de werkbalk. De lange lijst met functies omvat A / V-filters en -effecten, mediabibliotheek, afspeellijst, visualisaties, videofoto's, aanpasbare interface, albumhoesdownloads, ondertitels en nog veel meer.

Winyl

Winyl is een gratis digitale audiospeler en muziekbibliotheek-applicatie voor het organiseren en afspelen van audio op Windows. Winyl biedt fantastische nieuwe manieren om al je muziek te organiseren en ervan te genieten. Luister naar muziek en radio, beoordeel je favoriete nummers, maak afspeellijsten, browse songtekst, tag muziek, dit alles is heel eenvoudig in Winyl. Winyl gebruikt de minste systeembronnen, het start en werkt erg snel. Het is de beste keuze voor een laptop of netbook. Speel alle populaire audiobestandsindelingen: MP3, OGG, WMA, M4A, MPC, APE, FLAC, enz. Krachtige tag-editor met ondersteuning van songteksten, albumhoezen en meerdere waarden in tags.