Home » Portable Software » Hardware portable

Battery Info View

BatteryInfoView is een klein hulpprogramma voor laptops en netbookcomputers dat de huidige status en informatie over uw batterij toont. De weergegeven informatie over de batterij omvat de naam van de batterij, de naam van de fabricage, het serienummer, de fabricagedatum, de energiestatus (opladen / ontladen), de huidige batterijcapaciteit, volledig opgeladen capaciteit, voltage, laad / ontlaadsnelheid en meer ... BatteryInfoView biedt ook een logvenster, dat een nieuwe logregel toevoegt met de batterijstatus om de 30 seconden of een ander tijdsinterval dat u kiest. Sommige informatie, zoals het serienummer en de fabricagedatum, wordt alleen weergegeven als de batterij deze informatie biedt.

Core Temp

Core Temp is een compact, geen gedoe, kleine footprint en toch krachtig programma om de temperatuur van de processor en andere vitale informatie te bewaken. Wat Core Temp uniek maakt, is de manier waarop het werkt. Het is in staat om een temperatuur van elke individuele kern van elke processor in uw systeem weer te geven! U ziet temperatuurschommelingen in realtime met wisselende workloads. Core Temp is eenvoudig te gebruiken, maar biedt ook een hoge mate van maatwerk en uitbreidbaarheid. Core Temp biedt een platform voor plug-ins, waarmee ontwikkelaars nieuwe functies kunnen toevoegen en de functionaliteit kunnen uitbreiden.

CPU-Z

CPU-Z verzamelt gedetailleerde informatie over enkele van de belangrijkste apparaten van uw systeem, waaronder CPU (naam en nummer, kernstap, spanning etc.), geheugen (RAM), moederbord (leverancier, BIOS, chipset enz.), Grafische afbeeldingen en bediening Systeem. De programma's ondersteunen verschillende processors en chipsets. U kunt ervoor kiezen de informatie op te slaan in een tekst- of HTML-bestand en deze ook uploaden naar een onlinedatabase om te delen.

CrystalDiskInfo

Met CrystalDiskInfo kunt u de status van uw harde schijven controleren, inclusief de huidige temperatuur en S.M.A.R.T. attributen. Het programma geeft ook gedetailleerde hardware-informatie voor elke schijf, samen met het serienummer en ondersteunde hardwarefuncties. Extra functies zijn onder meer statistische grafieken (aangeboden door Flot), ondersteuning voor SSD-schijven, geïntegreerde e-mailwaarschuwingen, systeemvakwaarschuwingen (systeemvak wordt "resident" genoemd) en meer.

HDDExpert

HDDExpert geeft je een kristalhelder beeld van je gezondheid en prestaties op de harde schijf (HDD of SSD) en vertaalt S.M.A.R.T. attributen in leesbare indicatie. Vervolgens beveelt het onderhoud aan (upgrade van fans, extra aankoop, back-ups en meer), afhankelijk van het aantal fouten dat op uw harde schijven is gedetecteerd. Gebaseerd op de S.M.A.R.T. gegevens, kan het programma u een indicatie geven dat uw schijf mogelijk moet worden vervangen vanwege ouderdom of potentiële prestatieproblemen.

HWiNFO

HWiNFO is een hardware-informatie- en diagnosetool dat gedetailleerde informatie over al uw hardwarecomponenten herkent en weergeeft. Nauwkeurige monitoring van alle systeemcomponenten op actuele status en faalvoorspelling. Aanpasbare interface met verschillende opties. Meerdere soorten rapporten, statusregistratie en interfacing met andere tools of add-ons. Het programma kan ook gedetailleerde informatie over de processor en hardwaresensor weergeven (indien ondersteund), verschillende benchmarktests uitvoeren en een systeemrapport genereren in HTML-, XML- of Tekst-indeling.

MemTest

MemTest is een RAM-tester die wordt uitgevoerd onder Windows. Het controleert of uw computer betrouwbaar gegevens uit het geheugen kan opslaan en ophalen. Een correct functionerende computer zou dit elke dag met 100% nauwkeurigheid kunnen doen. Een computer die niet aan deze tests voldoet, misschien vanwege oude hardware, beschadigde hardware of slecht geconfigureerde hardware, zal minder stabiel zijn en vaker crashen. Erger nog, het zal na verloop van tijd nog minder stabiel worden omdat corrupte gegevens naar je harde schijf worden geschreven. Door MemTest uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat het RAM-geheugen van uw computer correct functioneert. Het is verstandig om dit te testen wanneer u een nieuwe computer koopt, nieuwe RAM installeert of de configuratie van uw machine wijzigt (bijvoorbeeld om deze te overklokken). Ben jij het soort gebruiker die graag de prestaties van je machine op scherp zet? Gebruik Mem Test als een echte test voor stabiliteit.

RAMExpert

RAMExpert geeft je een kristalhelder beeld van je RAM-geheugen (Random Access Memory). Vervolgens beveelt het indien nodig een upgrade aan. Extra details zijn de naam van de geheugenfabrikant, het serienummer van elke stick en online links via Google en Amazon om aanvullende informatie te vinden of meer RAM aan te schaffen. Wis RAM-fabrikantdata- decodering Toegang tot de specificaties van de fabrikant Indicatie van upgrade-mogelijkheid, gebaseerd op lege slots op het moederbord Real-time geheugengebruiksindicatie

System spec

System spec is een freeware systeem informatie hulpprogramma dat een specificatie van de hardware en software van uw systeem produceert. Met System Spec kunt u een volledige specificatie van uw pc bekijken, opslaan en afdrukken. Dit standalone hulpprogramma voor systeeminformatie kan ook verschillende Windows-functies uitvoeren. Aanvullende geavanceerde informatie omvat CPU, schijven, toepassingen, weergave, geheugen, netwerken, internet, cd / dvd-stations en meer. Het programma geeft de CPU-snelheid, het MAC-adres, de poorten, het geheugen (RAM), de videokaart, de Windows-versie en het serienummer, evenals de grootte / ruimte van de harde schijf en andere details over uw systeem weer. Systeemspecificatie is bedoeld om niet-technische gebruikers eenvoudige toegang tot deze informatie te bieden, vanuit een eenvoudige interface.

USBDeview

USBDeview is een klein hulpprogramma dat alle USB-apparaten vermeldt die op uw computer zijn aangesloten, evenals alle USB-apparaten die u eerder hebt gebruikt. Voor elk USB-apparaat wordt uitgebreide informatie weergegeven: apparaatnaam / beschrijving, apparaattype, serienummer (voor apparaten voor massaopslag), de datum / tijd dat het apparaat is toegevoegd, VendorID, ProductID en meer ... Met USBDeview kunt u ook USB-apparaten verwijderen die u eerder hebt gebruikt, USB-apparaten loskoppelen die momenteel op uw computer zijn aangesloten, en USB-apparaten uitschakelen en inschakelen. U kunt USBDeview ook op een externe computer gebruiken, zolang u zich maar aanmeldt op die computer met de beheerder.