Home » Tips

Computer tips


Een nieuwe computer kopen.

Maar al te vaak komen we mensen tegen die een gamers computer hebben gekocht omdat de man in de winkel heeft gezegd dat dit voor hun de juiste computer is. Eenmaal thuis word de computer voor niets anders gebruikt dan voor internetten en office werk. En daar heeft u geen gamers computer voor nodig. Veel van wat de computer kan blijft dus ongebruikt en is er dus een veel duurdere computer gekocht dan nodig is. Bent u van plan om een nieuwe computer aan te schaffen neem dan iemand mee die verstand heeft van computers. U komt dan thuis met voor u de juiste computer waar u niet meer voor heeft betaald dan nodig is.


Autostart programma's.

Wist u dat sommige programma's op uw computer een langzamere pc-opstart kunnen veroorzaken? Wanneer u uw computer opstart, is Windows niet het enige programma dat wordt geladen. Andere programma's worden ook gestart wanneer het systeem start. Deze programma's worden stil op de achtergrond uitgevoerd telkens wanneer u de pc opstart, en ze verbruiken systeemgeheugen, waardoor de prestaties mogelijk slechter worden. U kunt beheren welke programma's u bij het opstarten laat starten en de programma's uitschakelen die u niet nodig hebt. Gebruik hiervoor een opstartstart manager.


Windows Privacy

Weet u dat Microsoft het niet zo nauw neemt met de privacy van Windows gebruikers. Er is van alles ingebouwd om uw activiteiten als gebruiker te kunnen volgen. Heeft u de privacy instellingen al aangepast houd er dan rekening mee dat Microsoft zo irritant is om bij elke grootte update die instellingen weer terug te zetten ten gunste van Microsoft. Na elke grootte update kunt u dus weer de privacy instellingen na kijken. Er is een programma die dit een stuk makkelijker maakt. Het geeft alle privacy instellingen overzichtelijk weer en bij elke instelling een uitleg van waar het precies voor is. Zo heeft u bij elke instelling zelf de keuze of u het ingeschakeld laat of niet. Het programma heet WPD (Windows Privacy Dashboard) en is portable, installatie van het programma is dus niet nodig. U kunt hieronder naar de website of het programma direct downloaden.